Hotline support
go back
ACTIVITEITEN & BUDDIES

Er zijn volop mogelijkheden voor sociale contacten! Deze initiatieven hebben bijvoorbeeld betrekking op sport, activiteiten voor kinderen en volwassenen, sociale netwerken voor nieuwkomers en websites die 'buddies' matchen met vluchtelingen uit Oekraïne.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: woensdag 7 december 2022

Op deze pagina vind je informatie over zwemmen in Nederland en zwemlessen voor kinderen.

Zwemlessen voor kinderen

Zwemlessen zijn heel belangrijk, want Nederland is omringd door water. Nederlandse kinderen gaan daarom al op jonge leeftijd op zwemles. Het is voor kinderen uit Oekraïne ook belangrijk om te leren zwemmen. Gemeenten kunnen je helpen bij het betalen van zwemlessen voor kinderen. Er zijn vaak regelingen beschikbaar die het mogelijk maken de zwemlessen te bekostigen. De regelingen, de beschikbaarheid hiervan en voorwaarden kunnen per gemeente verschillen. Informeer voor meer informatie dus altijd eerst bij de gemeente waar je woont. Wil je weten waar bij jou in de buurt zwemlessen worden gegeven? Kijk dan op de kaart van alles over zwemles.

De website is alleen in het Nederlands beschikbaar, maar je kunt in de zoekbalk de naam van je woonplaats invullen om erachter te komen welk zwembad bij jou in de buurt ligt.


Zwemveiligheid

Let goed op als je wilt zwemmen in natuurwater in Nederland. De gevaren van de zee of een meer zijn anders dan die van het zwembad. Via de vlogs van Yasir, Muayad en Robiel leer je over de risico’s van zwemmen en water. De filmpjes zijn beschikbaar met ondertiteling in het Engels. Kun je niet zwemmen en wil je dat alsnog leren? Ga dan op zwemles. Ook als volwassene kun je op zwemles. Kijk op deze kaart om een zwembad bij jou in de buurt te vinden. De website is alleen in het Nederlands beschikbaar, maar je kunt in de zoekbalk de naam van je stad invullen om erachter te komen welk zwembad bij jou in de buurt is. Gemeenten kunnen je helpen bij het betalen van zwemlessen. Er zijn regelingen beschikbaar die het mogelijk maken de zwemlessen te betalen. Informeer voor meer informatie dus altijd eerst bij de gemeente waar je woont.


Zwemmen in een meer of in de zee

De Nederlandse Reddingsbrigade heeft twee folders gemaakt in het Oekraïens over waar je rekening mee moet houden als je gaat zwemmen. Er is een folder over het zwemmen in zee en een folder over zwemmen in een meer.