Hotline support
go back
ONDERWIJS & TAAL

Het Nederlandse onderwijssysteem kan anders zijn dan je gewend bent. Deze bronnen kunnen je op weg helpen in het Nederlandse onderwijs voor kinderen en volwassenen, gratis cursussen, en hoe je je studie in Nederland kunt voortzetten.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: woensdag 7 december 2022

Benieuwd wat jouw diploma betekent in Nederland? Op deze pagina vind je informatie over de diploma waardering van de IDW en kan je je Oekraïense diploma vergelijken met Nederlandse diploma's via Nuffic.

Internationale Diplomawaardering (IDW)

Internationale Diplomawaardering (IDW) geeft de mogelijkheid aan vluchtelingen uit Oekraïne om één gratis diplomawaardering aan te vragen. De diplomawaardering is in het Nederlands en digitaal ondertekend. Je hoeft hiervoor niets te betalen. Op de website van IDW vind je uitleg over welke stappen je moet doorlopen.


Jouw diploma in Nederland

Wil je weten wat jouw Oekraïense diploma waard is in Nederland? Door de verschillen in de onderwijssystemen van Oekraïne en Nederland kan het zo zijn dat jouw Oekraïense diploma niet gelijk staat aan een vergelijkbaar Nederlands diploma. Op de website van Nuffic vergelijk je jouw diploma met de diploma’s in Nederland. Handig, want voor veel studies en banen heb je een diploma van een bepaald niveau nodig. Op deze manier kan je snel zien of je op dat niveau zit.