Hotline support
go back
GEZONDHEIDSZORG

Ben je op zoek naar een arts, tandarts, psycholoog of andere medische zorg? Er zijn in Nederland diverse mogelijkheden op het gebied van zorg en zorgverzekeringen, met steun van de overheid, particuliere of humanitaire organisaties.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: woensdag 14 december 2022

Heb je een probleem met verslaving? Er zijn in Nederland hulpmiddelen om je te helpen. Op deze pagina vind je informatie over de hulpmiddelen tegen verslaving.

Verslavingszorg in Nederland

In Nederland moet je een verwijzing krijgen van de huisarts om in aanmerking te komen voor verslavingszorg. Op de website van de GGZ-interventie staat een stappenplan hoe het behandelingsproces bij verslaving eruit kan zien. Daarnaast geeft Mainline trainingen en voorlichting over schadebeperking van drugs en hulp bij afkicken.


Hulp bij alcoholverslaving

Bij een verslaving aan alcohol sta je er niet alleen voor. De GGZ biedt verslavingszorg en kan je verder helpen. Plotseling stoppen met alcohol is erg gevaarlijk. Voor een behandeling heb je een verwijzing nodig van de huisarts. Voor meer informatie kun je, ook zonder verwijzing, altijd chatten of bellen met de GGZ via de website.