Hotline support
go back
GEZONDHEIDSZORG

Ben je op zoek naar een arts, tandarts, psycholoog of andere medische zorg? Er zijn in Nederland diverse mogelijkheden op het gebied van zorg en zorgverzekeringen, met steun van de overheid, particuliere of humanitaire organisaties.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: woensdag 7 december 2022

Wil je naar de tandarts of heb je andere mondzorg nodig? Ga dan met je hulpvraag naar het loket van jouw gemeente, zij kunnen je doorverwijzen naar een praktijk. Een aantal belangrijke zaken staan hieronder op een rij.

Tandartskosten onder de RMO

Vanaf 1 juli 2022 geldt de Regeling Medische zorg Ontheemden (RMO) voor vluchtelingen uit Oekraïne, die zijn ingeschreven in de BRP en een BSN hebben. De RMO vergoedt alle zorgkosten binnen het basispakket. Kijk voor meer informatie over de RMO op de pagina Zorgverzekering.


Tandheelkundige spoedhulp

Bij acute noodgevallen kun je in principe bij elke tandartspraktijk in Nederland terecht. Vluchtelingen uit Oekraïne die zijn ingeschreven in de BRP en een BSN hebben, vallen onder de Regeling Medische zorg Ontheemden (RMO). De RMO vergoedt, in het geval van mondzorg bij acute pijnklachten, tot 250 euro. Kijk voor meer informatie over de RMO op de pagina Zorgverzekering.


Orthodontie

De orthodontist wordt in principe niet vergoed. De 16 orthodontiepraktijken van TopOrtho in Nederland bieden orthodontische spoedhulp tot €250 gratis aan vluchtelingen aan. Klik hier voor meer informatie of contact.