Hotline support
go back
VEILIGHEID

Voel je je niet veilig? In Nederland is er een aantal organisaties waar je terecht kan. Twijfel niet en neem contact op.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: woensdag 7 december 2022

Hier vind je de informatie over het luchtalarm en gebruik van NL-alert.

Luchtalarm

Op de eerste maandag van de maand test de overheid het luchtalarm om 12:00 ’s middags, met een sirene van ongeveer 1,5 minuut. Er is dan niks aan de hand, je hoeft niks te doen. Op ieder ander moment wanneer de sirenes meerdere malen achter elkaar loeien, is er een noodsituatie. Je moet dan direct naar binnen en ramen en deuren sluiten.


NL-Alert

Naast het luchtalarm, wordt in Nederland ook het NL-Alert gebruikt. NL-Alert is het alarmbericht dat je ontvangt in een levens- en gezondheidsbedreigende noodsituatie via je mobiele telefoon. Het bericht geeft instructies en updates over de omstandigheden. Op 5 december 2022 zal er om 12:00u een testbericht door heel Nederland worden verstuurd. Voor meer informatie over NL-Alert kun je kijken op de onderstaande link.