Thema's

show menu options

NL

Nederlands

Dutch
Oekraïense paspoorten

Paspoort aanvragen of verlengen

Laatst gewijzigd: 9-4-2024 15:45
Deel dit artikel

Bij de consulaire dienst van de Oekraïense ambassade in Nederland kun je een paspoort aanvragen. Hiervoor moet je een afspraak maken. Je kunt ook je paspoort verlengen. Daarvoor ga je naar de bezoekuren van de ambassade.

Paspoort aanvragen of verlengen

Door enorme drukte bij de Oekraïense ambassade in Nederland is het op dit moment niet mogelijk om een paspoort aan te vragen. De Oekraïense overheid heeft daarom speciale plekken geopend in Europa om een paspoort aan te vragen of je paspoort te verlengen. Je kunt op dit moment geen afspraak maken in Nederland. Via de link hieronder vind je de beschikbare plekken om je paspoort aan te vragen of te verlengen.

Je hebt een sticker in je paspoort nodig om in Nederland te verblijven

Je hebt een sticker in je paspoort nodig om aan te tonen dat je in Nederland mag wonen en werken. Deze krijg je van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Met een sticker als bewijs van verblijf of O-document heb je in ieder geval tot 4 maart 2025 recht op tijdelijke bescherming in Nederland.

In deze gevallen heb je geen nieuwe sticker nodig

Je hebt geen nieuwe sticker nodig als:

  • je een nieuw paspoort hebt omdat je oude paspoort is verlopen en je sticker in het oude binnenlandse of buitenlandse paspoort is geplakt. Bewaar dan je oude paspoort met de sticker. 

  • je een nieuw paspoort hebt gekregen en je jouw sticker op een los papiertje hebt. En je sticker is gekoppeld aan een geldige identiteitskaart, een verlopen identiteitskaart of een binnenlands paspoort. Bewaar dan je losse sticker 

  • je een nieuw paspoort hebt aangevraagd vanwege je nieuwe achternaam en je een sticker hebt op een los papiertje. Bewaar dan je losse sticker en geef de wijziging van je achternaam door aan jouw gemeente.  

  • je een nieuw paspoort hebt en een O-document met een brief van de IND in plaats van een sticker. Bewaar dan je O-document en de brief van de IND

In deze gevallen heb je wel een nieuwe sticker nodig

Je hebt wel een nieuwe sticker nodig als:

  • je een biometrisch paspoort hebt en je jouw sticker op een los papiertje hebt. En je sticker is gekoppeld aan een certificaat

  • je nog geen biometrisch paspoort hebt en jouw sticker op een los papiertje hebtEn je sticker is  gekoppeld aan een certificaat. In dit geval moet je een O-document en brief van de IND aanvragen.

Helpt dit artikel jou?