Thema's

show menu options
Nederlands (Dutch)Hotline support

Huisdieren

Laatst gewijzigd: 9-3-2023 04:18

Vragen over je huisdier of is er een dier in nood? Dit zijn de richtlijnen en regels in Nederland met betrekking tot huisdieren (uit het buitenland) en de instanties die kunnen helpen.

Wat je bij aankomst in Nederland met een huisdier moet doen

Het is belangrijk dat je het dier zo snel mogelijk na aankomst naar de dierenkliniek brengt. Dit bezoek is bij veel (maar niet alle) dierenartsenpraktijken gratis en het dier krijgt een algemeen onderzoek, noodzakelijke vaccinaties, chippen en indien nodig registratie. Zorg vóór een bezoek aan de dierenarts ervoor dat het dier zo min mogelijk in contact komt met andere mensen en dieren. De dierenarts meldt het huisdier aan bij de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Bel 088-8113333 of mail info@hulpvoordierenuitoekraine.nl voor een gratis bezoek aan een dierenkliniek.

Let op: in de meeste gevallen moet je in Nederland hondenbelasting betalen. Het hangt af van de gemeente waarin je woont. In sommige gemeenten hoef je deze belasting niet te betalen. De hoogte van de belasting verschilt per gemeente en is ongeveer € 60 - 150 per jaar. Dit bedrag is ook afhankelijk van het aantal honden. De belasting is hoger als je meer honden heb.

Je huisdier mag niet zomaar mee naar een opvanglocatie

Wil je jouw huisdier mee naar een opvanglocatie of opvangadres? undefinedHulp voor dieren uit Oekraïneundefined helpt jou en jouw huisdier bij het vinden van een juiste plek. Dit kan bij opvangcentra of gratis opvangadressen waar je samen met je huisdier kan verblijven. Het is niet de bedoeling dat je jouw huisdier naar een willekeurige opvang brengt. Meld je eerst aan op de website. Op de website van Hulp voor dieren uit Oekraïne zijn onder het kopje undefinedopvangundefined verschillende aanmeldformulieren te vinden. Per huisdier dien je een formulier in te vullen.

Algemene hulp voor dieren uit Oekraïne
Je kunt een dierenverzekering afsluiten