Thema's

show menu options
Nederlands (Dutch)Hotline support
Een arts houdt geld vast

Zorgkosten

Laatst gewijzigd: 30-5-2023 13:58
Deel dit artikel

Je krijgt in Nederland altijd gratis medisch noodzakelijke zorg. Lees hier hoe het werkt.

Zorgkosten zonder BSN

Je krijgt in Nederland altijd medisch noodzakelijke zorg. Zonder BSN val je niet onder de RMO. Jouw zorgkosten worden in dat geval vergoed via het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Hiervoor hoef je niets te doen en je betaalt geen zorgpremie of eigen risico.

Zorgkosten vóór 1 juli 2022

Aanvullende verzekering

Je kunt een eigen zorgverzekering afsluiten als je werk en inkomen hebt. Je valt dan niet meer onder de RMO en je zal maandelijks moeten betalen voor de zorgverzekering.

Als je een eigen zorgverzekering afsluit, kun je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is een verzekering voor zorg die niet in de basisverzekering (RMO) zit. Bijvoorbeeld voor brillen of lenzen of voor meer fysiotherapie dan het basispakket vergoedt.

Een aanvullende verzekering is niet verplicht. Als je een behandeling nodig hebt dat niet in de RMO zit, kun je dit bij het RMO voorleggen of er een uitzondering voor de vergoeding gemaakt kan worden. Met een eigen zorgverzekering kan je wél een aanvullende verzekering afsluiten. Dit kan bij de zorgverzekeraar waar je al een verzekering hebt. Je hebt eventueel ook recht op zorgtoeslag. Neem contact op met jouw zorgverzekeraar voor informatie over aanvullende verzekeringen en tarieven.

Zorgtoeslag
Heeft dit artikel jou geholpen?