Thema's

show menu options

NL

Nederlands

Dutch
Vrouw met baby op de arm typt op haar laptop

Online activiteiten vinden voor jezelf

Laatst gewijzigd: 15-11-2023 20:32
Deel dit artikel

Er zijn op sociale media verschillende groepen opgericht voor vluchtelingen uit Oekraïne in Nederland

Social media voor Oekraïense vluchtelingen

Dit zijn de grootste groepen op sociale media voor vluchtelingen uit Oekraïne:

Nieuws voor Oekraïners in Nederland

Net in Nederland

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft een platform opgericht voor vluchtelingen: Net in Nederland. Via Net in Nederland vind je socialmediakanalen speciaal voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Via Net in Nederland kun je ook kijken naar in het Oekraïens ondertitelde televisieprogramma’s voor zowel kinderen als volwassenen. Net in Nederland biedt naast televisieprogramma's ook veel handige video's met informatie over het leven in Nederland en de Nederlandse cultuur.

Podcasts voor Oekraïners

De podcast "Ukrayina" biedt jou praktische informatie over het leven in Nederland in het Russisch, Oekraïens en Engels. In deze podcast beantwoordt Victoria Koblenko praktische vragen zoals het zoeken van een baan en het aanvragen van een BSN-nummer. Ben je benieuwd? Klik dan op de onderstaande link op om de podcast te beluisteren.

Oekraïense boeken Lezen

In samenwerking met de Nederlandse bibliotheken, biedt Odilo een gratis app met meer dan 3000 e-books, luisterboeken en leermogelijkheden, in het Oekraïens en Engels. Voor kinderen zijn er ook boeken.

Helpt dit artikel jou?