Thema's

show menu options
Nederlands (Dutch)Hotline support

Hulp bij geweld en mensenhandel

Laatst gewijzigd: 10-3-2023 12:25

Ben je slachtoffer van (seksueel) geweld of mensenhandel en heb je direct hulp nodig? Bel 112. Is er geen direct gevaar, maar ben je niet veilig? Er zijn organisaties die je kunnen je helpen.

Huiselijk geweld

Voel je je niet veilig bij je gastgezin of in de gemeentelijke opvang? Ben je slachtoffer van huiselijk geweld of heb je het vermoeden dat in jouw omgeving sprake is van (kinder)mishandeling? Je kunt bij de volgende organisaties terecht:

Seksueel misbruik en geweld

Ben jij het slachtoffer van seksueel misbruik? Of is iemand die jij kent hier slachtoffer van? Dan kun je terecht bij de volgende organisatie:

Veiligheid voor lhbtiq+'ers

Voel je je onveilig als lhbtiq+undefineder? Bij het undefinedCOC Nederlandundefined vind je alle informatie over veiligheid en hulp voor lhbtiq+undefineders. Het COC is een belangenvereniging voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, intersekse en queer mensen in Nederland.

Andere belangrijke organisaties die je kunnen helpen

Naast het undefinedCOC Nederlandundefined zijn er nog veel andere belangrijke organisaties die je kunnen helpen wanneer je niet veilig bent vanwege je gender of seksuele geaardheid. Hieronder vind je een overzicht:

Mensenhandel

Ben jij het slachtoffer van mensenhandel? Of is iemand die jij kent hier slachtoffer van? Bel voor urgente hulp alarmnummer 112. Is je situatie niet urgent, maar heb je wel politiehulp nodig? Bel de politie via (0900) 88 44.

Ook kun je terecht bij de volgende organisaties:

Slachtofferhulp

undefinedSlachtofferhulp Nederlandundefined biedt emotionele, praktische en juridische ondersteuning aan slachtoffers van geweld en seksueel misbruik in Nederland.

Veiligheid in taxi’s

Houd je familie en vrienden goed op de hoogte van jouw locatie wanneer je gebruikmaakt van taxiundefineds of minibusjes van privépersonen. Wanneer je de situatie niet vertrouwt, verlaat de auto indien mogelijk en neem contact op met politie, familie of vrienden.