• Home
  • Een arbeidscontract tekenen als je gevlucht bent uit Oekraïne
Een vrouw leest een contract
Bron: Karolina Grabowska
Informatie
Een arbeidscontract tekenen als je gevlucht bent uit Oekraïne
Laatst gewijzigd: 4-4-2024 08:41

Als je werk gevonden hebt, teken je een arbeidscontract. Hierin staan een aantal afspraken die jij hebt met je werkgever. Jij en je werkgever moeten je ook houden aan een aantal rechten en plichten. Lees hier over de belangrijkste afspraken die je maakt met je werkgever.

Je contract tekenen voor een nieuwe baan

In Nederland teken je een contract als je aan het werk gaat. Voor je een contract opstelt, praat je met je werkgever om afspraken te maken over belangrijke onderwerpen. Je maakt bijvoorbeeld afspraken over:

  • hoeveel je gaat verdienen

  • hoeveel uur je gaat werken

  • welke dagen je gaat werken

  • hoeveel vakantiedagen je hebt

Zijn jullie het met elkaar eens over de belangrijke onderwerpen? Dan onderteken je een contract. Alle arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in je contract. Daarnaast heb je onder bepaalde omstandigheden recht op betaald verlof, bijvoorbeeld zwangerschapsverlof, ouderschapsverlof en zorgverlof.

Regels over loon en vergoedingen

Als werknemer in loondienst heb je bepaalde rechten. Het belangrijkste recht is het recht op een minimumloon. Dit is het bedrag wat jij minimaal moet krijgen voor het werk dat je doet en dat staat in de wet.

Het minimumloon verschilt per leeftijd. Hoe ouder je bent, hoe hoger het minimumloon is. Vanaf de leeftijd van 21 jaar is het minimumloon een vast bedrag. Het is belangrijk dat je niet minder verdient dan het minimumloon.

Daarnaast kun je altijd onderhandelen over je loon. Let goed op dat je loon niet te laag is en je niet minder verdient dan andere mensen die hetzelfde werk doen.

Loonwijzer
Via de website 'Loonwijzer' kun je jouw loon vergelijken met dat van anderen in dezelfde sector. Zo kun je zien of je een eerlijk loon krijgt aangeboden.

Regels over reiskostenvergoeding

De reiskosten van en naar je werk kunnen duur zijn. Jouw werkgever kan je een reiskostenvergoeding aanbieden. Dit is een compensatie in de kosten die jij maakt om op het werk te komen.

Bij reizen met eigen vervoer, carpoolen of openbaar vervoer, kan een werkgever een wettelijk bepaald maximumbedrag vergoeden zonder daar belasting over te betalen. Als je werkgever meer vergoedt dan dit maximumbedrag geldt alles boven dit bedrag als loon. Dan wordt het net als de rest van je loon belast.

Bij reizen met openbaar vervoer kan de werkgever er ook voor kiezen de gemaakte reiskosten belastingvrij te vergoeden. Hierdoor betaalt de werkgever de hele prijs van bijvoorbeeld je treinkaartje of je ov-abonnement.

Maak afspraken met je werkgever

Weet je niet hoe jouw werkgever de kosten van het openbaar vervoer vergoedt? Het is goed om hier van tevoren afspraken over te maken in je contract.

Regels voor werken als je jonger bent dan 18 jaar

Als je jonger bent dan 18 jaar zijn er speciale regels over werken. Dit geldt ook als je als vluchteling in Nederland verblijft. Want alle kinderen in Nederland tussen 5 en 16 jaar leerplichtig zijn. Wanneer kinderen nog geen middelbare schooldiploma hebben, zijn ze leerplichtig tot ze 18 zijn. Dit heeft gevolgen voor hoeveel je mag werken en welk werk je mag doen.

Lees hier waar je op moet letten.

16 en 17 jaar
13 tot 16 jaar
18 jaar of ouder

Hulp bij jij contract

Voor juridische vragen en meer informatie over arbeidscontracten kun je contact opnemen met

Klik hier voor extra uitleg
'Het Juridisch Loket'
. Bel gratis (0800) 80 20 om een jurist te spreken. 'Het Juridisch Loket' is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur.

Het Juridisch Loket
Bezoek de website van 'Het Juridisch Loket' voor meer informatie.
Wat vind je van dit artikel?

Stappenplan

Werken in Nederland als je gevlucht bent uit Oekraïne