Thema's

show menu options

NL

Nederlands

Dutch
Twee mensen hebben een gesprek

Bron: Pexels

Organisaties die jou helpen bij je mentale gezondheid

Laatst gewijzigd: 2-1-2024 11:52
Deel dit artikel

Heb je mentale ondersteuning nodig? Op deze pagina vind je waar je terecht kunt voor mentale steun en hulp bij het verwerken van traumatische gebeurtenissen.

Mentale zorg in het Oekraïens

Je kunt bij Empatia terecht als je mentale steun nodig hebt. Het geestelijke gezondheidsprogramma Empatia heeft als doel mentale zorg gemakkelijker bereikbaar te maken voor vluchtelingen uit Oekraïne. Om te voorkomen dat je psychische klachten erger worden. Empatia zorgt bijvoorbeeld dat mentale zorg beschikbaar is in je eigen taal. Ook kun je mentale steun krijgen van een Oekraïense specialist.

Het is belangrijk dat je eerst een afspraak maakt bij de huisarts. De huisarts kan je dan doorverwijzen. Op de website van Empatia vind je hier meer informatie over.

Psychologische eerste hulp

Heb je mentale steun nodig? Op deze pagina zie je waar je terechtkunt voor mentale ondersteuning en hulp bij het verwerken van traumatische gebeurtenissen. 

Als je psychische klachten ervaart, is het goed om dit te bespreken. Je kunt een afspraak maken bij je huisarts. Je huisarts kan je doorverwijzen naar een specialist. Ook kun je zelf een online specialist zoeken en informatie vinden op de website van NTVP. Deze informatie is beschikbaar in het Engels, Russisch en Oekraïens.

Slachtofferhulp voor kinderen

Kinderen kunnen last hebben van psychische klachten. Oorlog en vluchten is voor iedereen zwaar, ook voor kinderen. Hieronder vind je organisaties die kinderen helpen bij psychische klachten.

Organisaties die helpen met mentale steun als lhbtqia+ persoon

Switchboard is de informatie- en ondersteuningsdienst voor de lhbtqia+ gemeenschap in Nederland. Ze bieden een luisterend oor, informatie over uit de kast komen, seksuele identiteit, genderidentiteit, lhbtqia+ culturele, sociale en sportclubs en evenementen. Maar ook dienstverleners zoals advocaten, artsen en therapeuten.

Helpt dit artikel jou?