Thema's

show menu options
Nederlands (Dutch)Hotline support

App Can’t Wait to Learn zorgt voor noodonderwijs

Gepubliceerd op: 15-3-2023 15:22

Met de app Can’t Wait to Learn kunnen Oekraïense kinderen blijven leren, waar ze ook zijn. Als naar school gaan op dit moment niet kan, biedt de app Can’t Wait to Learn een oplossing. 

Rekenlessen

In samenwerking met het Oekraïense Ministerie van Onderwijs en Wetenschap, de hulporganisatie Osvitoria en War Child werd het online onderwijsprogramma Can’t Wait to Learn ontwikkeld. Het programma is op dit moment beschikbaar voor kinderen in groep 1 tot en met 4 en richt zich nu op rekenlessen. Ook wordt er nog gewerkt aan leeslessen die later deze maand beschikbaar zijn.

Educatieve spellen

Met de hulp van Oekraïense kinderen en kunstenaars is er een leerwereld gecreëerd waarin zij hun land en cultuur herkennen. Door de samenwerking zien kinderen zichzelf en hun eigen omgeving terug in de educatieve spellen die ze spelen. Via de app krijgen kinderen feedback na het spelen van leerzame mini-games. Zo kan iedereen op een eigen tempo leren. 

Blijven leren

De app Can’t Wait to Lean is geen vervanging voor regulier onderwijs. Het is een manier om te blijven leren totdat er een mogelijkheid is om weer naar school te gaan. Leerkrachten, ouders en verzorgers kunnen de app downloaden om deze waar dan ook in te zetten.

Offline gebruiken

Om de app te downloaden heb je internet nodig, maar daarna kun je het programma offline gebruiken. De app is te vinden in de App Store en Google Play. Leraren, ouders en zorgverleners die ‘Can’t Wait to Learn: Oekraïne’ willen gebruiken, waar dan ook, kunnen voor overige informatie en begeleiding terecht op deze website.