Thema's

show menu options

NL

Nederlands

Dutch
  • Start
  • Informatie over verlenging van je sticker of pasje
Een brief wordt gelezen
Bron: Pexels

Informatie over verlenging van je sticker of pasje

Gepubliceerd op: 7-3-2023 14:38
Deel dit artikel

De tijdelijke bescherming voor Oekraïense vluchtelingen is verlengd tot 4 maart 2024. De IND verstuurt je een brief met informatie over de verlenging van je sticker. Deze brief geldt samen met de sticker als bewijs dat je verblijf is verlengd. 

Informatie over verlenging van je sticker of pasje

Deze brief van de IND is gestuurd naar het adres waarop je staat ingeschreven bij de gemeente (BRP). De brief van de IND waarin staat dat je verblijf is verlengd én je oude sticker gelden samen als bewijs dat je mag verblijven. Je krijgt geen nieuwe sticker, maar een brief. 

Vragen over de brief

Als je nog geen brief hebt gekregen en je valt onder de tijdelijke bescherming, bel dan de IND. Als de brief wel is verzonden, vind je deze ook online in ‘Mijn IND’. Maar je moet de papieren brief bewaren als bewijs van verblijf. Je kunt de IND ook bellen als je een vraag hebt over jouw gegevens in de brief. Het nummer van de IND is: 088 043 04 30

Hulp bij lezen van de brief

Heb je hulp nodig bij het lezen van de brief? Of heb je vragen over wat je nog moet doen voor de verlenging? VluchtelingenWerk Nederland (VWN) houdt spreekuren op locaties in heel Nederland. VWN is een onafhankelijke mensenrechtenorganisatie die al meer dan 40 jaar opkomt voor de belangen van asielzoekers en vluchtelingen in Nederland. Of maak een afspraak voor een online consult met een van de medewerkers van VWN.

Geen Oekraïense nationaliteit

Heb je geen Oekraïense nationaliteit maar had je wel een tijdelijke verblijfsvergunning in Oekraïne? Dan krijg je een andere brief. Daarin staat dat je  onder de richtlijn tijdelijke bescherming valt tot 4 september 2023. Je krijgt geen verlengingsbrief als bewijs, maar een nieuw pasje. Je leest wat er nog meer voor je verandert als je niet de Oekraïense nationaliteit hebt in dit artikel.

Is dit artikel nuttig voor jou?