Thema's

show menu options
Nederlands (Dutch)Hotline support

RefugeeHelp is vernieuwd

Gepubliceerd op: 21-3-2023 11:14
Deel dit artikel

Welkom op de nieuwe RefugeeHelp website! RefugeeHelp is vanaf 15 maart 2023 een website voor alle vluchtelingen in Nederland. Dat betekent dat de website voor mensen uit Oekraïne er vanaf nu ook anders uitziet. In dit bericht vind je een digitale rondleiding van de nieuwe website.

Dezelfde informatie

Nu RefugeeHelp zich op een grotere doelgroep focust, betekent het niet dat je minder goede informatie krijgt. De informatie op RefugeeHelp voor vluchtelingen uit Oekraïne blijft hetzelfde. Ook blijft de informatie beschikbaar in jouw eigen taal.

Zo blijft het mogelijk om via RefugeeHelp een afspraak te maken met de IND; de locaties van de spreekuren te zien; en een afspraak te maken voor een online consult. Ook blijft RefugeeHelp nieuwe informatie en updates toevoegen aan de website.

Ander ontwerp

De website ziet er wel anders uit, want het ontwerp is veranderd. De belangrijkste wijziging is dat je nu eerst je taal en situatie moet kiezen. Dan kom je op het gedeelte van de website voor Oekraïense vluchtelingen terecht. In onderstaande video legt een collega van RefugeeHelp, Jamal Statsenko, in het Oekraïens uit hoe je de nieuwe website kunt gebruiken.

Uitleg over de nieuwe website

Deze inhoud is gehost door een derde partij (www.youtube.com). Vanwege uw keuze om geen cookies te accepteren linken we alleen door naar YouTube zelf i.p.v. het in onze website zelf te tonen: YouTube.com

Jouw mening telt mee voor RefugeeHelp

We ontwikkelen RefugeeHelp samen met mensen die gevlucht zijn uit Oekraïne en andere vluchtelingen. De afgelopen maanden hebben we met meer dan 600 vluchtelingen gesproken, waarvan meer dan 200 Oekraïners. Op basis van die gesprekken heeft RefugeeHelp het ontwerp van de website aangepast. Zo gaven jullie aan dat jullie de voorkeur gaven aan een groene website. Ook gaven jullie aan niet alles gemakkelijk te kunnen vinden. Hopelijk kun je de informatie nu beter vinden en vind je het ontwerp mooi!

We horen nog steeds graag wat jij vindt. Heb je een suggestie of feedback? Dan kun je die binnenkort weer achterlaten in de suggestie box op elke themapagina van RefugeeHelp. Op dit moment zijn we alle feedback die jullie eerder hebben doorgegeven aan het verwerken.

Heeft dit artikel jou geholpen?