Thema's

show menu options

NL

Nederlands

Dutch
Bron: RefugeeHomeNL

Verblijf bij gastgezinnen door RefugeeHomeNL stopt

Gepubliceerd op: 19-10-2023 13:23
Deel dit artikel

RefugeeHomeNL is één van de organisaties die de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Nederlandse gastgezinnen organiseert. Na 31 december kun je niet meer via RefugeeHomeNL bij een gastgezin wonen.

RefugeeHomeNL stopt omdat Oekraïners graag een vaste woning willen

De oorlog in Oekraïne is al ruim 1,5 jaar bezig. Veel vluchtelingen uit Oekraïne geven aan dat zij een woning willen waar ze voor langere tijd kunnen wonen. Een gastgezin is meestal tijdelijk en sluit niet aan op die wens.

Ook zegt RefugeeHomeNL dat vluchtelingen uit Oekraïne een voorkeur hebben voor plaatsen waar geen of weinig gastgezinnen zijn.

Je kunt je niet meer aanmelden voor RefugeeHomeNL

Tot augustus 2023 konden mensen zich voor het laatst aanmelden als gast of gastgezin. Heb je je na 25 augustus gemeld bij RefugeeHomeNL? Dan gaat RefugeeHomeNL geen gastgezin meer voor je zoeken. RefugeeHomeNL brengt sinds september geen gasten en gastgezinnen meer met elkaar in contact.

Verblijf je momenteel in een gastgezin? Dan heb je nog tot het einde van 2023 begeleiding vanuit RefugeeHomeNL. Wil je voor het einde van 2023 je gastgezin verlaten? Dan begeleidt RefugeeHomeNL ook je vertrek uit het gastgezin.

Gastgezinnen blijven bestaan

Gastgezinnen blijven wel bestaan. Alleen de organisatie RefugeeHomeNL stopt met het zoeken en helpen van gastgezinnen en gasten. Je kunt nog wel via andere organisaties bij een gastgezin gaan wonen. Je kunt het ook zelfstandig regelen.

Woon je in een gastgezin van RefugeeHomeNL en hebben jullie samen afgesproken dat jullie dit in 2024 willen voortzetten? Dat kan! Je hebt vanaf 2024 alleen geen begeleiding meer van RefugeeHomeNL.

Is dit artikel nuttig voor jou?