Thema's

show menu options

NL

Nederlands

Dutch
BNG Bank stopt met pinpassen voor leefgeld

Gepubliceerd op: 2-11-2023 16:01
Deel dit artikel

Heb jij een pas van BNG Bank? Per 1 december 2023 zijn deze passen van BNG Bank niet meer te gebruiken. In dit artikel vind je hier meer informatie over.

Leefgeld kun je niet meer ontvangen op pinpas van BNG Bank

Veel gemeenten in Nederland werken met prepaid pinpas van BNG. Dit is een kaart waar de gemeente elke maand je leefgeld op betaalt. Je kunt deze pinpas krijgen als je nog geen eigen betaalrekening hebt. BNG Bank stopt met de pinpassen op 1 december 2023. Zorg dat je voor die tijd je geld van je kaart hebt gehaald. Want na deze datum kun je de kaart niet meer gebruiken en er geen geld vanaf halen. 

Vraag jouw gemeente op welke manier je nu je leefgeld kunt ontvangen

Gemeenten bieden andere opties aan om je geld op te ontvangen vanaf 1 december 2023. Vraag bij je gemeente wat jouw opties zijn. Sommige gemeentes bieden een andere soort pinpas aan, dit heet de ‘maatschappelijke betaalpas’. Andere gemeentes kiezen ervoor om het geld contant uit te betalen.

Mogelijk kom je in aanmerking voor een Nederlandse bankrekening 

Om een bankrekening te openen moet je aan de voorwaarden voldoen van de bank. Als je een bankrekening hebt, kan de gemeente leefgeld op deze rekening storten.

Is dit artikel nuttig voor jou?