• Start
  • Sta samen stil bij de invasie van Oekraïne
Logo Remember Together
Bron: Vital’nya

Sta samen stil bij de invasie van Oekraïne

Gepubliceerd op: 9-2-2024 08:55
Deel dit artikel

Op 24 februari 2024 is het 2 jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Vital’nya organiseert op deze dag de herdenking ‘Remember together’ in de Jaarbeurs in Utrecht. Je bent welkom om gratis deel te nemen.

De dag gaat over leven in twee werelden

Het programma staat in het teken van het thema ‘Living in two worlds’. Hoe voelt het om in Nederland te leven terwijl je wordt herinnerd aan het leed van dierbaren Oekraïne? Hoe kunnen Oekraïners én Nederlanders elkaar helpen? Zowel nu als na het einde van de oorlog. “De meesten van ons zijn al een tijdje in Nederland en de eerste schok ligt achter ons. Nu gaat het om het leven in twee werelden op zoveel niveaus,” zegt Anna Bieliaieva, bedenker van de eerste editie van ‘Remember Together’.

Je kunt meedoen aan activiteiten of presentaties

Activiteiten en presentaties vinden plaats in de expohal en de foyer van de Jaarbeurs van 11.00 tot 17.00. In de expohal vind je Oekraïense huiskamers. Elke huiskamer staat in 1 van de 4 zones: Connect, Support, Growth & Rebuild. In deze huiskamers zijn er ontmoetingen tussen beide werelden. Bijvoorbeeld een musical van Oekraïense kinderen voor Nederlandse kinderen, workshops over mentale gezondheid en ontmoetingen tussen Oekraïense en Nederlandse veteranen. Ook vindt er een gezamenlijke bijeenkomst plaats in het Beatrix Theater van de Jaarbeurs tussen 13.00 en 14.00 uur.

Bestel hier je gratis ticket voor ‘Remember Together’

Net als vorig jaar organiseert de Oekraïense organisatie Vital’nya de landelijke herdenking ‘Remember Together’. De herdenking begint zaterdag 24 februari 2024 van 11.00 tot 17.00 uur. En je hebt een gratis toegangsticket nodig voor deze dag.

Is dit artikel nuttig voor jou?