Thema's

show menu options
Nederlands (Dutch)Hotline support

Gratis diplomawaardering

Laatst gewijzigd: 13-3-2023 12:32

Heb je in Oekraïne een diploma behaalt en wil je (verder) studeren? Dan moet je je diploma laten waarderen. Hierdoor weet je op welk niveau je in Nederland kunt studeren. Je kunt 1 diploma gratis laten waarderen.

Gratis diplomawaardering

Internationale Diplomawaardering (IDW) geeft de mogelijkheid aan vluchtelingen uit Oekraïne om een gratis diplomawaardering aan te vragen. De diplomawaardering is in het Nederlands en digitaal ondertekend. Je hoeft hiervoor niets te betalen. Op de website van IDW vind je uitleg over welke stappen je moet doorlopen.

Studie niet afgemaakt

IDW kan ook een waardering maken als je jouw opleiding niet succesvol hebt afgemaakt. Dit wordt een opleidingswaardering genoemd. Om deze te ontvangen moet je minimaal 1 jaar van de opleiding hebben afgerond.

Aanvullende eisen

Het kan zijn dat je Oekraïense diploma niet genoeg is om meteen toelaatbaar te zijn. Heb je een opleiding of studie gevonden die je interessant lijkt? Neem dan contact op met de onderwijsinstelling voor meer informatie over aanvullende eisen en jouw toelaatbaarheid.