Hotline support
go back
RECHTSBIJSTAND & REGISTRATIE

Ben je net in Nederland aangekomen en ben je op zoek naar informatie over juridische procedures? Hieronder vind je informatie over asielprocedures in Nederland, het aanvragen van een visum, rechtsbijstand en hulp bij terugkeer naar eigen land.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: woensdag 7 december 2022

Hier vind je informatie over de asielprocedure in Nederland. Deze informatie en organisaties kunnen je helpen tijdens dit proces.

Asielprocedure

Er gelden andere regels als je onder de Tijdelijke Bescherming valt. Je hoeft dan niet naar het Centraal Orgaan Opvang asielzoekers (COA) in Ter Apel. Met een Tijdelijke Bescherming moet je je wel inschrijven in de gemeente waarin je verblijft. Daarnaast maak je een afspraak bij de IND om een bewijs van verblijf op te halen.

Als je niet onder de tijdelijke bescherming valt, lees dan verder over je opties op deze pagina.


Enquete van European Union Agency for Asylum

De European Union Agency for Asylum (EUAA) doet onderzoek middels een enquête voor vluchtelingen uit Oekraïne. Het doel is om meer te weten te komen over de asielsituatie in Europa. De enquête is volledig anoniem. Wil je meedoen? Klik dan op onderstaande link.