go back
VEILIGHEID

Voel je je niet veilig? In Nederland is er een aantal organisaties waar je terecht kan. Twijfel niet en neem contact op.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: dinsdag 12 juli 2022

Ben je in gevaar en heb je direct hulp nodig? Bel 112. Op de website van de overheid staat wanneer je wel en niet moet bellen. Maar neem vooral het zekere voor het onzekere! Voel je je niet veilig? In Nederland zijn er een aantal organisaties waar je terecht kan. Twijfel niet en neem contact op.

Politie

  • Voor spoed en noodgevallen: bel 112

  • Voor gevallen en vragen zonder spoed: 0900-8844

  • Voor slechthorenden of doven (teksttelefoon): 0900-1844

  • Voor het (anoniem) melden van misdrijven: 0800-7000


Veilig Thuis

Voel je je niet veilig bij je gastgezin of in je opvanglocatie? Bel: 0800 2000. Veilig Thuis biedt een luisterend oor en geeft advies waar je terecht kan voor hulp.


Folder met tips: veilig op de vlucht

Deze flyer van CoMensha geeft een aantal tips om veilig te zijn op de vlucht. De flyer bevat informatie over het herkennen van risico's van uitbuiting en mensenhandel, wat je hier vervolgens aan kan doen en waar je dit kan melden.


Veiligheid voor LHBTI'ers

Voel je je onveilig als LHBTI’er? Via het COC vindt je alle informatie over veiligheid en hulp voor LHBTI’ers in Nederland. Op zoek naar LHBTI-vriendelijke noodopvang? Via rainbow.whodis.org kunnen vluchtelingen zoeken naar een LHBTI-vriendelijke noodopvang, met name in Europa.


Zelfmoordpreventie

Denk jij of denkt iemand in je omgeving aan zelfdoding? Praten helpt en kan anoniem. Chat via de website van 113 Zelfmoordpreventie of bel (gratis) 0800-0113.


Zwemmen in een meer of in de zee

De Nederlandse Reddingsbrigade heeft twee folders gemaakt in het Oekraïens over waar je rekening mee moet houden als je gaat zwemmen. Er is een folder over het zwemmen in zee en een folder over zwemmen in een meer.