Thema's

show menu options
Nederlands (Dutch)Hotline support

Volg het webinar over de asielprocedure

Gepubliceerd op: 3-4-2023 13:45
Deel dit artikel

VluchtelingenWerk Nederland (VWN) organiseert een webinar over de asielprocedure. Deze online bijeenkomst kun je volgen als jouw Tijdelijke Bescherming is verlengd tot 4 september 2023. En je een brief hebt ontvangen van de IND met een uitnodiging voor een asielprocedure.

Start asielprocedure

Als je niet de Oekraïense nationaliteit hebt en tot 4 september 2023 onder de Richtlijn Tijdelijke Bescherming (RTB) valt, dan kan de

Klik hier voor extra uitleg

Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)

jou uitnodigen voor een asielprocedure. Is jouw land van herkomst veilig volgens de IND? Dan start de asielprocedure in april.

Inhoud van de webinars

VWN organiseert webinars om jou goed te informeren. VWN is een onafhankelijke mensenrechtenorganisatie die opkomt voor de belangen van asielzoekers en vluchtelingen in Nederland. De webinars zijn bedoeld voor vluchtelingen uit Oekraïne zonder de Oekraïense nationaliteit en een veilig land van herkomst.

Onderstaande onderwerpen worden in de online-bijeenkomst besproken:

• De brieven van de IND;

• De procedure tijdens en na het gehoor;

• De rol van de IND en de rol van de advocaat;

• Hoe je je kunt voorbereiden op het gehoor;

• Wat je kunt verwachten na het gehoor en welke consequenties er aan een    beslissing van de IND verbonden zijn.

Na afloop van de presentatie is er ruimte om vragen te stellen.

Datum en tijd

• Op 12 april om 19:00 uur wordt de webinar in het Engels gehouden en met behulp van een tolk vertaald naar het Arabisch-Syrisch.

• Op 17 april om 19:00 uur wordt de webinar in het Engels gehouden en met behulp van een tolk vertaald naar het Russisch.

Aanmelden webinar

Aanmelden voor een webinar kan door op deze link te klikken en het aanmeldformulier te doorlopen. Na verzending wordt een bevestiging inclusief link naar de webinar gemaild. Het webinar wordt opgenomen en de opname wordt na afloop naar iedereen gestuurd die zich heeft aangemeld. De webinars vinden plaats via Zoom en duren ongeveer 1,5 uur.

Iedereen is welkom, maar er is een maximaal aantal plekken beschikbaar. Zodra 500 mensen inloggen in het webinar is deze vol en sluit de toegang. Log op tijd in als je verzekerd wilt zijn van een plekje.

In deze video wordt de asielprocedure kort uitgelegd.

Deze inhoud is gehost door een derde partij (www.youtube.com). Vanwege uw keuze om geen cookies te accepteren linken we alleen door naar YouTube zelf i.p.v. het in onze website zelf te tonen: YouTube.com

Webinar terugkijken

Ben je niet uit Oekraïne gevlucht, maar wil je het webinar wel graag zien? Bijvoorbeeld omdat je werkt met vluchtelingen uit Oekraïne? Sluit dan niet undefinedliveundefined aan bij het webinar, maar kijk de opname van het webinar na afloop terug. Zo wordt het beperkte aantal plekken zoveel mogelijk vrijgehouden voor mensen die gevlucht zijn uit Oekraïne.

Heeft dit artikel jou geholpen?