go back
WERK & INKOMEN

Heb je vragen over werk en inkomen in Nederland? Deze bronnen helpen je op weg.

Refugee Work logo

Je hebt talent, ervaring, doorzettingsvermogen, en wilt in contact komen met werkgevers

Aanmelden

Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: vrijdag 12 augustus 2022

Hieronder vind je een kort overzicht van de belangrijkste informatie over werk en inkomen.

Werken in Nederland

Vluchtelingen uit Oekraïne mogen werken in loondienst, omdat zij vrijstelling hebben van een tewerkstellingsvergunning. Een werkgever die een vluchteling heeft aangenomen, moet dit zo snel mogelijk melden bij het UWV. Voor alle informatie over werk kun je kijken in de subcategorie Werken in Nederland.


Leefgeld

Vluchtelingen uit Oekraïne kunnen sinds 1 april aanspraak maken op € 260 leefgeld, per persoon, per maand. Gemeenten mogen een gedeelte van het leefgeld in natura uitkeren, bijvoorbeeld in de vorm van maaltijden, wat betekent dat vluchtelingen in sommige gemeenten minder leefgeld krijgt uitbetaald. Het leefgeld wordt stopgezet wanneer een vluchteling inkomsten uit arbeid heeft. Gezinsleden die niet werken ontvangen dan nog wel leefgeld. Voor meer informatie over precieze bedragen en regelingen kun je kijken in de subcategorie Leefgeld.


Werkplekken, stages en trainingen

Ben je op zoek naar een baan, stage, coaching of cursus? Kijk dan bij de subcategorieën Werkplekken & stages en Trainingen & cursussen. Wil je graag meer informatie of advies voor het vinden van een baan? Bezoek dan Werk.nl.