Thema's

show menu options
Nederlands (Dutch)Hotline support

Welkom in Nederland!

Dit is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland.

Welkom in Nederland!

Dit is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland.
Bewijs van verblijf ophalen
Maak een afspraak om je sticker of kaart op te halen.

Actuele informatie

.

Neem deel aan het webinar over onderwijs

VluchtelingenWerk Nederland organiseert een online bijeenkomst voor jou over een opleiding volgen in Nederland op 27 maart om 19 uur. Tijdens het webinar vertelt een medewerker van Universitair Asiel Fonds (UAF) over hoe je als Oekraïense vluchteling een opleiding kunt volgen in Nederland.

RefugeeHelp is vernieuwd

Welkom op de nieuwe RefugeeHelp website! RefugeeHelp is vanaf 15 maart 2023 een website voor alle vluchtelingen in Nederland. Dat betekent dat de website voor mensen uit Oekraïne er vanaf nu ook anders uitziet. In dit bericht vind je een digitale rondleiding van de nieuwe website.

Herdenken in de woonkamers van de Jaarbeurs

Op 24 februari 2023 werd er in de Jaarbeurs in Utrecht één jaar oorlog in Oekraïne herdacht. De Jaarbeurs werd voor velen vorig jaar het eindpunt van de vlucht en het begin van een leven in Nederland. Afgelopen vrijdag was deze plek opnieuw het punt waar Oekraïners en Nederlanders samenkwamen.

Informatie over verlenging van je sticker of pasje

De tijdelijke bescherming voor Oekraïense vluchtelingen is verlengd tot 4 maart 2024. De IND verstuurt je een brief met informatie over de verlenging van je sticker. Deze brief geldt samen met de sticker als bewijs dat je verblijf is verlengd. 

Belangrijke wijziging Tijdelijke Beschermingsrichtlijn voor niet-Oekraïense vluchtelingen

Vanaf 19 juli vallen vluchtelingen uit Oekraïne zonder de Oekraïense nationaliteit die daar een tijdelijke verblijfsvergunning hadden niet meer onder de Richtlijn Tijdelijke Bescherming. Dat betekent dat zij geen recht meer hebben op gemeentelijke opvang, onderwijs, en medische zorg.

App Can’t Wait to Learn zorgt voor noodonderwijs

Met de app Can’t Wait to Learn kunnen Oekraïense kinderen blijven leren, waar ze ook zijn. Als naar school gaan op dit moment niet kan, biedt de app Can’t Wait to Learn een oplossing. 

Meer mogelijkheden om Nederlandse betaalrekening te openen 

Wie nog geen Nederlandse betaalrekening heeft, heeft vanaf maandag 3 oktober meer mogelijkheden om die te openen. Vanaf dat moment worden vier aanvullende soorten identiteitsbewijzen geaccepteerd.

Informatie voor vluchtelingen uit Rusland

Als je gevlucht bent uit Rusland, heb je andere rechten en plichten dan vluchtelingen uit Oekraïne. De informatie op de website RefugeeHelp is bedoeld voor vluchtelingen uit Oekraïne en is daarom specifiek afgestemd op deze doelgroep.  De informatie op RefugeeHelp is niet van toepassing op vluchtelingen uit Rusland.